Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2022. 03. 28. 21:15:28
5 jel, ami arra utal, hogy nem fogyasztasz elég zsírt!

Az étkezési zsír általában rossz hírnévvel bír.

Annak ellenére azonban, amit hallottál, a zsír fogyasztása nem hizlal, egészen addig, amíg odafigyelsz rá és mértékkel fogyasztod. Valójában ugyanis a zsír a kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen része.

A szervezetnek számos különböző biológiai folyamathoz szüksége van étkezési zsírra. Ha pedig nem kap elegendő zsírt, akkor megnehezíti a szervezet megfelelő működését és egészségügyi problémák kialakulásához vezethet.

Ebben a cikkben 5 olyan jelet fogunk megvizsgálni, amik arra utalnak, hogy nem jutsz elég egészséges zsírhoz az elfogyasztott ételeidből. Azt is megvizsgáljuk, hogy milyen szerepet játszik a zsír a szervezet működésében és hogy hogyan kell egy kiegyensúlyozott étrendet kialakítani.

2022. 01. 02. 19:41:26
Gyors fogyás? Íme 3 egyszerű lépés, amivel lehetséges! Ha fogyni szeretnél, akkor mindig tartsd szem előtt, hogy fontos, hogy olyan módszereket válassz, amik nem csupán a súlycsökkenésben segítenek, hanem az egészséged megőrzésében is. A gyors fogyás nem mindig célravezető, akkor lehet hosszú távon is hatékony a súlykezelés, ha hetente maximum 1-2 kilogramm súlytól szabadulsz meg.
2021. 07. 12. 22:48:47
Számos egészségügyi előnnyel jár a szőlőmag kivonat rendszeres fogyasztása!

A szőlőmag kivonat a szőlő magjának ipari származéka.

szőlőmag kivonat nagyon gazdag antioxidánsokban és oligomer proantocianidin-komplexekben (OPC), és számos lehetséges egészségügyi előnyhöz kapcsolódik. A proantocianidin antioxidáns tulajdonságokkal bíró bioflavonoid.

Ide tartozik az olyan állapotok kezelése, mint például a magas koleszterinszint, az érelmeszesedés, a makula degeneráció, a rossz keringés és az idegkárosodás.

2021. 06. 26. 22:42:24
Mik a legfontosabb étrend-kiegészítők nyaralás előtt és alatt? A leégés, a stressz, a szúnyogcsípések és a hányinger ismert velejárói a nyári pihenéseknek. De ennek nem kell így lennie! Már az utazás előtt és a nyaralás alatt is érdemes odafigyelnünk a megfelelő tápanyagokra. Egy jól összeállított úti patika aranyat érhet. Nézzük mik a legfontosabb étrend-kiegészítők nyaralás idejére?
2021. 06. 26. 22:11:00
Kálium a kánikula idején még fontosabb! Léteznek olyan étrend-kiegészítők, melyeket a fokozott fizikai terhelés – például sportolás – és erős verejtékezés alkalmával – például kánikula idején – tanácsoljuk fogyasztani. Kánikula idején a vitaminok mellett célszerű jelentős mennyiségű – a megszokottnál több – ásványi sót is pótolni! Ilyenek például a foszfor, kálium, magnézium, mangán, kalcium és nátrium. Miért?
2021. 06. 21. 22:25:11
Vitaminokkal a hőség és az allergia ellen

Mi az, ami nyáron kiemelten fontos a hőség és az allergia ellen?

Egy jól felépített, tápanyagokban gazdag étrend az egyik legjobb módja annak, hogy egész évben jó formában lehess. A helyes táplálkozás megvédhet a napsugárzás káros hatásaitól, a ráncoktól kezdve a bőrrákig, és a többi nyári betegségtől is. Az antioxidánsok természetes úton segítik a testünk védekezőképességét és javítják a szervezetünk által napi szinten elszenvedett sejti sérüléseket. Mutatjuk melyek a legfontosabbak a szezonális allergia és a forróság ellen!

2021. 06. 19. 21:37:53
Gyógynövények és fűszerek fantasztikus egészségügyi előnyökkel

Íme a gyógynövények és fűszerek körül a világ 8 legegészségesebbje, amit a különböző kutatások is igazolnak.

A gyógynövények és fűszerek használata már nagyon régóta fontos része az emberek életének. Sok növényt gyógyászati tulajdonságai miatt már jóval a kulináris használata előtt ünnepeltek.

A modern tudomány most bebizonyította, hogy közülük sok valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

2021. 06. 13. 18:54:44
C-vitaminnal a napsugárzás veszélyei ellen

A napsugárzás káros hatással lehet a látásra!

Sokat tudunk a gyakran „szupervitamin”-nak is nevezett C-vitaminról, sokat is beszélünk róla, nyáron valamiért mégis sokan úgy gondolják, hogy nincsen rá szükségük. Az idők folyamán az a kép alakult ki az emberek fejében, hogy a C-vitaminra csak ősszel és télen, vagyis a hideg időben van szükségünk, mert akkor megvéd a különböző fertőzésektől. Egyéb időszakokban felesleges a fogyasztása. Valóban így van? Mi a helyzet napsugárzás veszélyeivel?

2021. 05. 31. 22:24:12
Miért fontosak az antioxidánsok?

Miért fontosak az antioxidánsok?

A sejtkárosító szabad gyökök a testbe kerülnek vagy ott – a természetes anyagcsere folyamatok termékeként – keletkeznek. Hetvennél is több olyan betegséget ismerünk, amik a szabad gyökök hatására keletkeznek és az is közismert, hogy az öregedési folyamatokhoz miként járulnak hozzá. Nézzük hogyan segíthetnek az antioxidánsok! Számos kutatás igazolta, hogy a sejteket érő oxidatív stressz, ami a szabad gyökök eredménye, az öregedési folyamatok legfőbb összetevője.

2021. 05. 31. 22:12:16
Energiahiány ellen ezek az ételek segíthetnek

Mit (t)ehetsz az energiahiány ellen?

Sokszor érzed fáradtnak magad? Napközben többször úgy érzed, hogy teljesen kimerültél? Estére nyúzott vagy és semmihez sincs kedved? Az energiahiány befolyásolhatja mindennapi tevékenységeid, és ilyenkor kevésbé leszel eredményes.

Keresés